“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

tirsdag 26. januar 2010

Skrivelogg - dag 26 ...

Det begynner å nærme seg slutten av måneden. Hvorfor i all verden er januar så langdryg?
Ord: 1276 totalt: 35879. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg ikke rakk kvoten i dag heller. Noen ganger så går det tregt, det bare er sånn. Ordene kommer tregt på siden, hjernen surkler rundt i bakevja og det er umulig å få ting til å gli. Det er der Elizabeth George's bumglue kommer inn i bildet. Det gjelder å bli sittende til det i hvert fall har kommet noe ned på siden (eller på pc-skjermen, rettere sagt).
Jeg har jobbet med andre ideer, så jeg har da gjort noe nyttig i dag. Ideutvikling er noe av det morsomste jeg gjør. Alt foregår foreløpig i hodet. Jeg lar ideen spille seg ut, ser scener i hodet, folk som snakker sammen, ser tråder som kan spinnes i det uendelige.
Jeg prøver ut forskjellige scenarier for å se hva som kan fungere og prøver navn på karakterene omtrent som når man prøver klær i butikken. Av og på. Navn er viktige. Tross alt skal jeg bruke dem gjennom en hel bok, eller serie, og de må klinge godt, de må passe til karakterene og jeg må like dem. Så jeg leser litt i navnebøker, surrer litt rundt på nettet og prøvesmaker.
Og selv om jeg vet at mesteparten av det som dukker opp vil forsvinne i prosessen fordi nye ideer kommer til, historien tar uventede vendinger, jeg ombestemmer meg o.l, så er dette viktig arbeid. Dette legger grunnmuren for alt som kommer etterpå.

1 kommentar:

  1. Det er morsomt å følge skriveloggen din. Og ja - det er virkelig helt rart - hvorfor er januar dobbelt så lang som andre måneder? Det har jeg lurt på også. Jeg fikk George boka i posten i går, etter tips fra deg. Lykke til med ordene i dag!

    SvarSlett