“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

Ildfuglen

Dermed er siste bok i Ildfuglen ute i verden ...

Ildfuglen 11 - Kjærlighetens kraft

Den onde Nico Loyola er besatt av to ting: Å få tak i den mystiske rubinen, og samtidig sørge for at Andrine blir satt ut av spill.

«Andrine betraktet det røde lyset som strømmet ut av sølvkulen. Hun følte det rundt seg, som om det var noe fysisk.
Andrine grøsset: Hun sanset mørkemannen.
Han var der ute et sted. Han var i nærheten ...»

Hvis han lykkes, betyr det at en av verdens ondeste menn får nærmest uinnskrenket makt. Det må ikke skje! Men er det mulig å hindre ham?
Andrine oppdager at Julian har tiet om fortiden sin, og insisterer på at han skal legge kortene på bordet. Da hun får vite hvem han egentlig er, får hun seg litt av en overraskelse!
Ildfuglen 10 - Oppgjørets time Andrines fiender gjør hva de kan for å sette henne ut av spill, men så langt har de ikke lyktes. Louise, derimot, viser seg å være et enklere bytte. Da Andrine får vite at venninnen er forsvunnet, blir hun livredd. Hva har skjedd med Louise?«Louise skimtet en dør i den andre enden av rommet, og famlet seg frem til den. Hun presset øret mot treverket. Det var ingenting å høre. Forsiktig presset hun ned dørhåndtaket. Det var låst.


Nå begynte hun å bli redd for alvor.» Andrine har funnet Catherines dagbok, og er sikker på at hun kan finne svar på mange spørsmål i morens nedtegnelser. Det viser seg at hun har rett, men hun avdekker også noen svært ubehagelige hemmeligheter …


Ildfuglen 9 – Lys i mørke
Andrine leter etter svar på gåten om familien sin. Hun møter endelig mennesker som har kjent moren hennes, og som forhåpentligvis kan gi henne svarene hun så desperat ønsker seg.

Smertene overveldet Andrine, og hun klarte ikke å holde tilbake et stønn. Hun falt på kne igjen. Hva i himmelens navn var dette? Det var så vidt hun la merke til at signore Bernardino kom nærmere. Andrine famlet med hånden etter sølvkulen. Kanskje den kunne hjelpe henne!

Men Andrine har også mektige fiender, som for enhver pris vil hindre at hun finner frem til sannheten.

Erkebiskop Nico Loyola er på vei mot Skottland. Jo nærmere han kommer, desto mer sikker er han på å få tilbake rubinen som ble stjålet fra ham. Og han kommer ikke alene ...
Ildfuglen 8 - Mot fremmede kyster

Andrine bestemmer seg for å reise til Skottland. Hun har funnet ut at det er der hun muligens kan få svar på alle spørsmålene hun stadig stiller seg.
- Hva betyr initialene i bøkene hun arvet etter sin ukjente mor?
- Har hun noen slektninger i live?
- Og ikke minst: Hva er sølvkulens hemmelighet?

"Andrine trakk kjedet over hodet og slapp kulen ned i den åpne hånden han holdt frem. De kraftige fingrene lukket seg om smykket.


– Rødt, som lys eller tåke. Nei, det er noe annet. Torkel klemte hardere rundt kulen. – Det virker som om mørkemannen din er på reise, Andrine.


– Å, herregud. Agni bet seg i leppen. – Hva mener du?


– Jeg tror han er på vei nordover."
Ildfuglen 7 - Savn
Andrine er lettet over å være tilbake i Sundet. Hun savner Julian med kropp og sjel, men savnet er til å bære. Det er andre ting som er verre å håndtere:
Ikke bare blir hun utsatt for et brutalt overfall, hun har også noen skremmende opplevelser ved Jomfrusteinene – svært skremmende opplevelser …
 "Langt borte fra hørte hun en uhyggelig, ondskapsfull latter. Latteren kom nærmere, og brått ble hun overveldet av frykt. Redselen fylte henne. Hun forsøkte å krype bakover, men klarte ikke å komme forbi steinene. Iskalde fingre klemte til, så hardt at hun skrek av smerte."
På hospitalet i Stavanger er det en pasient som ingen vet hvem er. Ansiktet og kroppen er så skamfert av brannskader at det er umulig å si hvordan han en gang så ut, og siden han har mistet taleevnen, kan han heller ikke gjøre rede for seg. Han anses som en stakkarslig tomsing, men så skjer det noe uventet …

 
 
 
Ildfuglen 6 - I fiendens klør


Andrine sitter i fangehuset i Stavanger, mistenkt for trolldom og for å ha noe med den store bybrannen å gjøre. Blir hun kjent skyldig, risikerer hun å bli brent som heks på bålet.
Hun innser at hennes beste sjanse til å slippe unna med livet i behold, er å rømme. Men hvordan?
"Noe mørkt og farlig nærmet seg. Noe som så på henne, og som strakte lange, skarpe fingre etter henne.
Andrine stønnet. – Nei, nei …
Redselen for mørket var overveldende, men uansett hvor mye hun forsøkte, greide hun ikke å åpne øynene. Alt hun greide, var å tenke at mørkemannen hadde funnet henne.
Hva nå?"
Splintkvinnen Agni har et syn som forteller henne at Andrine er i fare, og reiser til Stavanger for å finne henne. Hun vet ikke hvor hun skal lete, men hun vet at det haster. Bare hun ikke kommer for sent …

 
 
 
Ildfuglen 5 - Ild og aske


Stavanger brenner! Aslak Vinge og medhjelperen hans utnytter den kaotiske situasjonen og lykkes i å fakke Andrine.
Fortvilet forsøker hun å finne en fluktmulighet, men innser at det er nytteløst. Hennes eneste sjanse er at Julian kommer for å lete etter henne. Og det gjør han vel, eller …?
"Den mørke mannen holdt henne så hardt at det gjorde vondt i håndleddene. Andrine møtte blikket hans og ble skremt av det hun så der.Vinge stakk ansiktet sitt tett opp til hennes. - Ingen kommer etter deg, hveste han. - Hvem bryr seg vel om en som deg?"
Sigurd og Julian hjelper til med brannslukningen i kjøpstaden sammen med Leif Markland. Den intense varmen, den tette røyken og de sammenraste husene gjør det til et farefylt arbeid.
Som alle andre storbranner krever også brannen i Stavanger sine ofre. Ett av ofrene er en av de tre. Men hvem?

Ildfuglen 4 - Skyggeskipet


En dag Andrine er ute sammen med Julian, får hun øye på et stort skip i Stavanger havn. Nysgjerrig betrakter hun det fremmede fartøyet, men i det samme får hun en følelse av noe skremmende – noe svært skremmende …
"Brått falt et mørke over skipet, et mørke så tett at hun et øyeblikk følte seg blind. Det eneste hun kunne se før mørket omsluttet henne, var lettbåten på vei inn fra skipet. Langt borte hørte hun Julians stemme. Så ble alt svart."

Erkebiskop Loyola i Roma venter utålmodig på at utsendingene hans skal vende tilbake. Denne gang må de klare å få tak i den unge kvinnen fra nord og det spesielle smykket hennes. I mellomtiden må han forberede seg på å ta imot henne …
Ildfuglen 3 - Stormtatt


Elin viser seg i en visjon, og Andrine forstår hvor viktig det er å finne igjen sølvkulen.
Etter en stormnatt finner Andrine en skipbrudden, ung sjømann i fjæra. Han er svært forkommen, og hun bringer ham hjem til Kronå i håp om å redde livet hans. Hvem er den fremmede? Og vil han overleve?
Hun må reise til Stavanger for å lete etter Elin og det spesielle smykket. For hvis sølvkulen havner i feil hender, kan forferdelige ting skje …
Det gjorde vondt. I hjertet og i sjelen. Forsiktig tok Andrine hånden bort fra munnen. Pusten gikk i forte gisp, og hun hikstet av gråt. Var det mulig at det fantes så onde mennesker? 
 
 

Ildfuglen 2 - Jomfrusteinene

Det kommer en fremmed til Sundet. Han heter Aslak Vinge og er vakker som en engel.
Vinge påstår at han er sendebud fra biskopen i Stavanger, og skal undersøke rykter som går angående demonbesettelse i området.
Andrine blir fullstendig bergtatt av Aslak Vinges utstråling og vakre utseende, og erfarer for første gang i sitt liv hva forelskelse er. Men splintkvinnen Agni er ikke glad for Andrines kontakt med den vakre presten – hun tviler nemlig på om Vinge er den han gir seg ut for å være …
– Det er som om det henger en skygge over Andrine, som om noen har pekt henne ut før hun ble født, sukket Agni.
Stine kjente det knytte seg i magen. – Hva betyr det? Er denne skyggen ond?
– Å, det er ondskap, sa Agni. – Jeg er redd for henne. Hele tiden.
Ildfuglen 1 - Sølvkulens hemmelighet

Kan det mystiske smykket gi svar på hvem hun egentlig er?
Den foreldreløse Andrine vokser opp hos Stine og hennes sønn Sigurd på vertshuset Kronå i Sundet. Andrines eksotiske utseende røper at hun har aner langt utenfor Norge.
På sin 16-årsdag får hun en magisk sølvkule etter sin ukjente mor, som døde da hun ble født. Sølvkulen knytter Andrine til en gåtefull fortid. Kan det mystiske smykket gi svar på hvem hun egentlig er?
Det Andrine ikke vet, er at en erkebiskop i Vatikanet leter etter den samme sølvkulen. Han er full av innbitt hat og skyr ingen midler for å få tak i den …
"Andrine gispet. Med ett dukket den svartkledde mannen frem fra skyggene. Han stirret på kvinnen med en sånn ild i blikket at Andrine holdt pusten. Det neste hun så, var kvinnen som lå på et bord. Hun kunne sanse redselen hennes, en altoppslukende frykt som gjorde henne nesten vanvittig."