“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

tirsdag 11. mai 2010

Hvor er den enkle løsningen?

Ord: 25039
Jeg skulle ønske det fantes et magisk verktøy som kunne holde styr på scener, utvikling, elementer, gjentakelser og de uunngåelige blindgatene - og da mener jeg ikke de bra blindgatene som lurer leserne, men de blindgatene der jeg står med nesen mot veggen og lurer på om det er trygt å rygge - uten at jeg må bruke for mye tid på det, selvsagt.
Jeg tok med meg blokken ut i dag - min bærbare er ikke spesielt bærbar - og havnet etterhvert på Ark på Solli. Omgitt av fargerike bokrygger og inspirasjon/hånlatter fra publiserte verk, forsøkte jeg å skaffe meg en oversikt over et manus som har vokst og vokst og vokst, og som nå er et monster i en rød ryggperm. Derav tanken om et magisk verktøy. Det finnes selvfølgelig et uttall dataprogram som lover nettopp dette, men det krever så mye ekstraarbeid og som regel er det bortkastet tid.
Den enkleste løsningen er som regel å ikke gi seg, å hamre i vei, klippe og lime, og snu opp ned både på meg selv og på manuset. På ett eller annet tidspunkt går hjernen lei, og sier at sånn gjør vi det!  Det er litt som å løse flokene på juletrelysene.
Noen enkel løsning fant jeg ikke, men noen gode innfall dukket opp. Det innebærer å flytte halve boken fremover, men det kan hende det må til. Vi får se. Jeg får bare fikle videre til det løsner.

1 kommentar:

  1. Et magisk verktøy hadde vært noe... men jeg tenker at din kreative hjerne får nok til noe magisk som funker... ;-) Ønsker deg en flott, kreativ dag! Klem fra Liv Hege

    SvarSlett