“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 9. mai 2010

Anmeldelse: The Last Kingdom

Ord: 24000 på bok 9.
Når jeg er på besøk hos folk foter jeg i bokyllene deres, ganske usjenert, spesielt hvis jeg kjeder meg. Påsken tilbrakte jeg i leiligheten til en kollega, og hennes bokhyller var heldigvis stappfulle av litteratur. Det blir det jo når man besøker en forfatter som skriver historisk krim. En av de mange spennende bøkene hun hadde, var denne her: Bernard Cornwell: The Last Kingdom

Historien handler om Uhtreds liv fra han som 10 åring blir tatt til fange av danenes Ragnvald jarl til han 10 år senere er med på kong Alfred den stores kamp for å beholde makten i England. Historien fengslet fra første side. Cornwell skriver drivende godt om en tidsperiode jeg ikke har peiling på, noe som bare er en bonus.
Jeg måtte ha med meg boken overalt i ferien – til stor irritasjon for mine medturister – men den var for spennende til at jeg kunne la den ligge - all den t-banekjøringen er utmerket lesetid. Dessuten var det ikke min bok, og jeg kunne ikke ta den med meg hjem. Jeg måtte bare lese den ferdig!
Stor var derfor gleden da jeg oppdaget at dette var den første av tre bøker om Uthred - jeg regner med å få tid til de to andre om ikke så altfor lenge – til tross for det faktum at dette er en jeg-roman!
Anbefales!

2 kommentarer:

  1. Da jeg leste anmeldelsen din syntes jeg det var noe kjent med omslaget, og etter å ha tittet litt rundt i hyllene mine fant jeg faktisk en bok av Cornwell. Den heter "Jarlene fra nord" og jeg ser bak at dette er tredje bok om Uthred. Har heller ikke lest så mye fra den tiden, kanskje på tide å tørke støv av den, men så er spørsmålet, vil det gå greit å starte på tredje tro. Lekkert design på omslaget, var vel derfor jeg kjøpte den en gang tror jeg :)

    SvarSlett
  2. Denne hørtest spennende ut! Den skal jeg låne med meg neste gang jeg er på biblioteket!! (noterer..)

    SvarSlett