“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

mandag 15. februar 2010

Ferdig!

Ha - der var siste punktum på plass. Manus går rett til trykkeriet i morgen, og da får jeg det tilbake som trykkeklar korrektur, med en siste mulighet til å rette opp feil og pinligheter ... Forsiden dukket også opp i går - så flott! Jeg har vært så heldig å få en virkelig dyktig illustratør.
Det blir noen punktum til - jeg må unne meg å ta en siste titt over enkelte scener før jeg sender det fra meg. Men jeg kan ikke bruke for lang tid, da kommer de vel innom og river manuset ut av mine svette hender. 
Da har jeg faktisk brukt 45 dager (46 med korrekturlesingen) på årets første bok. Det må jeg jo si meg fornøyd med.
Hm.
Jeg skal ta noen dager fri - dvs jobbe med noe helt annet - før jeg setter i gang med bok nr åtte. Jeg vil gjerne ha den ferdig før påske som er .... jeg må sjekke kalenderen.
Som begynner første april! Det vil si at jeg har 31 dager i mars + 14 dager i februar - noe som gir 45 dager!
Men det betyr altså at jeg må begynne i morgen ... Uff da.
Er det mulig å søke om utsettelse på påskeferien? Kanskje til midten av mai - så kan vi slå den sammen med 17 mai ... Problemet er at med den metoden så kommer julaften i år til å havne langt ut våren neste år.
Æh, jeg tror jeg må sove litt på denne her.

3 kommentarer:

  1. Så deilig det er, når man kan si seg ferdig med boka! :-)) Men jeg hadde ikke takla det tidspresset der... Synes det er imponerende at du greier å produsere på den måten. Men du har vel sikkert hatt en plan, over hva hver bok skal handle om, og da går det kanskje greiere? Du har vel sikkert dette som heltidsjobb også? Lykke til! :-))

    SvarSlett
  2. Gratulerer! Det har virkelig vært morsomt å lese om prosessen.

    SvarSlett
  3. Tusen takk for kommentarer og oppmuntring. Jeg kommer nok til å blogge videre, ser at det hjelper på å holde fokuset underveis. Det er en heltidsjobb pluss litt til, ja.

    SvarSlett