“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

tirsdag 9. februar 2010

Det går fremover ...

Det er på tide å tenke på neste bok. Jeg har en del tråder som skal trekkes videre, men må jo også komme opp med noe nytt, noe som gjør at vi kommer videre i historien. Jeg tror det kan lønne seg å gå litt systematisk til verk: en oversikt over røde tråder først, deretter dele det opp i scener og kapitler, og se hvor jeg havner. Det er litt sånn planlegging av eventyr over det hele - hva være med, hva kan vente til senere, hva er vi ferdige med?
Research må jeg nok blåse litt støv av. Det er greit at jeg kan ta meg visse friheter med det historiske, men jeg synes liksom at store ting - som kriger, klesplagg og konger - bør være mest mulig korrekte. Det er greit å ha en oversikt før jeg begynner - jeg hadde et svare strev med bybrannen i Stavanger, fordi jeg ikke tok hensyn til riktig dato før jeg begynte historien. Dermed måtte jeg tilbake og rydde grundig opp. Det tok tid, så det vil jeg helst unngå.
Språkvasken går fremover, langsomt, men sikkert. Det er uhyre lett å bruke utrolig mye tid på en scene, men det er egentlig ikke noe jeg har tid til. Det er bare det at jeg vil det skal være riktig! Det er grenser for hvor perfeksjonistisk jeg kan være - heldigvis, ellers hadde jeg aldri klart å fullføre noe. På ett eller annet tidspunkt må man slippe taket i historien og slippe den løs i verden. Og håpe at alt går bra!

2 kommentarer:

  1. Det er utrolig interessant å lese bloggen din! Har funnet flere gode tips i den:)Og det er svært nyttig for meg som er helt fersk,og som ofte "sitter fast"!

    SvarSlett
  2. Hyggelig at du følger med. Jeg er relativt fersk på serielitteratur, så det hjelper meg å holde fokus. Utrolig bra hvis noen har nytte av det - må jo skjerpe meg litt da, så jeg ikke bare skriver tøv!
    Lykke til med boken din!

    SvarSlett