“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

mandag 8. mars 2010

Midtveis ...

Jeg er snart midtveis i bok åtte. De første hundre sidene er alltid motbakke, litt tunge å komme seg gjennom - masser av tvil om dette kommer til å bli bok, om jeg noen gang kommer til å bli ferdig med denne her, og hvorfor i all verden er det så vanskelig å vite hva som skal skje etter den scenen jeg holder på med akkurat nå!
Hundresidersmilepælen er derfor et herlig sted å være. Det er som å stå øverst på Mount Everest og vite at  det alltid er verst å komme opp. Nedover ruller det mer eller mindre av seg selv. De første hundre sidene bygger opp historien, og de neste hundre sidene samler trådene. Det betyr ikke at dette skjer på nøyaktig s. 100 i boken - noen ganger kommer midpunktet tidligere, noen ganger senere. Det avhenger av når jeg finner det ...
Jeg bruker mye tid på å fundere, tenke, se for meg hva som skal skjer - i blant tar det så mye tid at jeg blir bekymret for at jeg ikke skriver nok. Samtidig så hjelper det ikke å skrive bare for å skrive noe. (Selv om det også kan sette i gang kreativiteten i blant).
Små triks hjelper meg videre. Jeg kan gjøre noe helt annet, jeg kan gå vekk fra datamaskinen og se TV, vaske opp, gå en tur i vårværet (ikke i det siste, riktignok, men planen er der ...), handle, høre på radio. Jeg surfer, leser andres blogger, leser avisen og legger kabal. Jeg måtte fjerne kabalprogrammet fra PC'en pga fare for musearm, men det finnes jo på nettet. Det er bare det at kabaler på netter er gørkjedelige - jeg kan jo ikke jukse! Hva er vitsen med det?
Som regel leser jeg en bok - helst en som ikke har noe som helst med det jeg skriver å gjøre. Akkurat nå er det Iskyss av Alf R. Jacobsen. En overraskende bra bok om norske spioner under den kalde krigen.
Forhåpentligvis får hjernen da fri lenge nok fra vestlandet på 1600-tallet til at den kan komme opp med noe som både er spennende og relatert til selve historien! For jeg har ikke peiling!

2 kommentarer:

 1. Veldig interessant og lærerikt å følge bloggen din, Natalie! Må innom her hver dag for å sjekke om det er noe nytt :)
  Leser selvfølgelig Ildfulglen og. Liker serien kjempegodt!

  Renate

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg blir like glad hver gang noen legger igjen en kommentar. For ikke å snakke om ros av serien min! Tusen takk!

  SvarSlett