“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

onsdag 3. mars 2010

Bokanmeldelse: I sin håndLykken smiler til fotballproffen Johnny Leine. Han er bosatt i Manchester i England, sammen med samboeren Monica Kongsmyhr. En dag innhentes han av fortiden. Overraskelsen er stor, da han finner ut at han står på en livsfarlig jentes dødsliste. Da starter et kappløp mot døden, hvor overraskelsene venter bak hvert hjørne.

Jeg har lest denne boken i forbindelse med en liten bloggturne, startet av Heidi Halvorsen på Bokelskere.no. Boken hørtes spennende ut. Jeg leser mye krim og liker å prøve nye forfattere. Det kan gjemme seg en perle mellom permene, noen ganger en nasjonalskatt. Debutbøker er jeg mer skeptisk til. Det hender at forfatteren er så ny at man ikke får et godt inntrykk av hva vedkommende egentlig kan få til. Det er heller ikke uvanlig at en førstebok ikke er i nærheten av å være så bra som neste bok, når forfatteren har fått mer selvtillit og mer tyngde i skrivingen sin. Det kan selvfølelig også gå den andre veien ...

Så da jeg fikk I sin hånd i posten igår, var det med litt skepsis jeg satte meg til å lese. Men jeg må innrømme at jeg ble gledelig overrasket. Heidi Halvorsen kan skrive, det er ikke tvil om det, og selv om historien halter enkelte steder litt vel mye, lot jeg meg underholde. Spenningen holdt til at jeg fullførte boken på et par timer. Karakterene er stort sett troverdige, selv om jeg synes hovedpersonen er vel tafatt, uansett hva han blir utsatt for. Morderen er et godt portrett av en forstyrret kvinne, og fortellergrepene som er brukt, fungerer for det meste bra.

Svakhetene er en historie som kunne ha tjent på å bli gjennomarbeidet noen ganger til slik at stoffet ble bedre utnyttet. Det er en god historie, men den lider under litt for lettvinte vendinger.

Uansett ser jeg frem til Heidis neste bok. Det blir spennende å følge henne videre.

2 kommentarer:

  1. Dette var et veldig bra innlegg om boka, synes du oppsummerer inntrykkene veldig godt. Jeg er også veldig enig med deg, synes at det gikk litt vel fort i svingene noen ganger men at det generelt var en god og lettlest bok.

    SvarSlett
  2. Tusen takk. Dette var faktisk min første bokanmeldelse, så det var hyggelig. Jeg gleder meg til Heidis neste bok og krysser fingrene for at hun får plass hos et av de større forlagene.

    SvarSlett