“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 3. juni 2012

Smakebit på søndag: Dean Koontz


Nå er det ikke biter av Dean himself jeg skal dele ut, men en av hans - utallige - bøker. Jeg er en stor fan av Koontz, og oppdaget i går at hans nye bok kommer 11 juni! I seg selv grunn til å feire, ettersom det er bok 5 om Odd Thomas som er en fantastisk karakter. Dean Koontz sammenlignes ofte med Stephen King, hvilket er helt unødvendig siden de begge står støtt på sine respektive talenter og sikkert bryr seg filla om sammenligningene.
Boken jeg skal dele en smakebit fra, er en av mine favorittbøker. Eksemplaret mitt har jeg hatt siden begynnelsen på 90-tallet . Det er ikke det at jeg leser den om igjen i ett kjør, men jeg liker å ha den tilgjengelig - jeg har en egen, liten hylle for denne typen bøker ...

Som dere ser, er boken noget sliten ...

Boken heter Skytsengelen på norsk, Lightning på engelsk.

Fra baksiden:
Laura Shane skulle egentlig død sammen med sin mor den stormnatten hun kom til verden. Men en mystisk fremmed grep inn og reddet henne. Hver gang noe ondt nærmer seg Laura Shane, kommer han og redder henne. Magisk. Uventet. Og uforklarlig. Helt til hennes 30-årsdag. Da er det han som trenger hjelp. Dette er opptakten til en terror som skal ryste dem alle.

Jeg synes ikke baksideteksten sier så mye om hvorfor dette er en god bok. Det er både en science fiction bok og en spenningsroman, men også en alldeles nydelig oppveksthistorie om hvordan Laura overlever alt det som burde ha ødelagt henne, men som skytsengelen redder henne fra så godt han kan.
Tvisten i historien er dessuten både original og ganske så stilig.


Ok - til smakebiten:

fra s. 54
Han hadde reddet Laura fra overfallsmannen i farens kolonialbutikk, men her var hun allerede i ferd med å havne i klørne på enda en pedofil. En av de tingene han hadde lært av eksperimentene på instituttet, var at det å omforme skjebnen ikke alltid var likle lett.  Kanskje det å bli misbrukt og psykisk ødelagt var slik en uunngåelig del av Lauras skjebne at Stefan ikke kunne hindre det i å skje før eller senere. Selv om han skulle lykkes i å redde henne fra (spoiler), kunne en ny voldtektsmann dukke opp i livet hennes. Men han fikk forsøke, likevel.

Flere smakebiter her:

12 kommentarer:

 1. Det var litt av en smakebit:) Ble super nysgjerrig på boken, så den noterte jeg rett ned:) Har ikke lest noe av forfatteren, men liker jo Stephen King:) Ha en strålende søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen av bøkene hans er bedre enn Kings. Dette er en av dem :D

   Slett
 2. Ah, jeg liker godt bøkene til Koontz :) Takk for en fin smakebit! :)

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noe av forfatteren men ble veldig nysgjerrig på denne boken her. Tusen takk for boktips og smakebit:-) ha en fin kveld videre:-)

  SvarSlett
 4. Denne leste jeg for litt over 10(!) år siden og har den fremdeles i hylla:)

  SvarSlett
 5. Jeg synes overhodet ikke Dean Koontz og Stephen King kan sammenlignes, bortsett fra at de er meget produktive og har spennende bøker ;)

  SvarSlett
 6. Det er herlig med bøker som er slitt pga mye lesing! Jeg har bare lest to bøker av Koontz; Fryktens ansikt 1 og 2. Jeg lurte meg til å lese dem da jeg gikk i 6. klasse, og ble veldig redd....

  God søndag!

  SvarSlett
 7. Så artig at du skulle skrive om Koontz-jeg trodde nesten jeg var alene i verden om å lese han... (Litt overdrevet, for å si det slik.)
  Jeg "fant" Koontz blant bøker mannen min hadde før vi traff hverandre, og ble veldig fenget. Han skriver drivende, spennende og intenst.

  Tilbake til livet og Begynnelsen på slutten er de jeg leste sist med ham. Den du nevner, skal jeg absolutt skaffe meg!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Koontz er veldig bra, tror jeg har de fleste av hans bøker. Denne har jeg også lest for mange år siden. En veldig god bok du har funnet :-)

  SvarSlett