“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 3. februar 2013

Smakebit på søndag: Black Ice (Young Sherlock Holmes)

 
 
Jeg har vært i London i julen. (Det har jeg sikkert nevnt før, men jeg liker å si det, så da så). I tillegg til å ha med meg influensa i kofferten (som jeg også har nevnt før), så var jeg i bokhandelen.
Det var ikke så mange bøker jeg kjøpte, jeg forsøker å begrense meg (og fyller opp Kindelen i stedet, men det er hysj-hysj).
Jeg skal komme til poenget.
Det jeg fikk med meg var den lille boken om anti-sex i Vicrtoriatiden, tre barnebøker, en bok om skriving, og The Home. Det er ikke så veldig imponerende, jeg vet, men mer hadde jeg ikke tid til.
 
Siden jeg skriver barnebøker, er det alltid interessant å snoke i bokhyllene for å se hva som er populært. Og siden jeg skriver barnebøker som overhodet ikke har noe overnaturlig i seg, spurte jeg om de hadde noen bøker for unger fra 10 og oppover som var blottet for trollmenn, magi, drager, zoombies, vampyrer, engler og alt annet som lever i en annen dimensjon. Det viste seg å være få. Denne er en av dem.
Andrew Lane skriver en serie om den unge Sherlock Holmes - dvs Sherlock som 14-åring. Han er noe hyggeligere og mer åpen enn hos Conan Doyle, men like eksentrisk og overraskende nok, med et mye bedre forhold til broren Mycroft. (Jeg har akkurat sett sesong 1 og 2 av den nye serien om Sherlock Holmes der han raser rundt i våre dager og løser mystiske saker mens han koser seg over å være fryktelig smart - og irriterer seg grenseløs over sin overlegne bror. Jeg liker den veldig godt, selv om jeg synes selve plottene er ganske - hm - barnslige).
 Anyway, her er smakebiten. Fra s. 124
 
 
He was imagining things again. It wasn't helping. They're just stuffed birds! he told himself. They aren't real. They can't move. He heard another sudden movement in the far reaches of the room. Footsteps, perhaps.


Flere smakebiter hos Mari: Flukten fra virkeligheten
 
 


10 kommentarer:

 1. Gøy å få vite om bøker en neppe ellers ville hørt om. Har bare sett litt av serien da den gikk på NRK. Takk for smakebiten og god søndag.

  SvarSlett
 2. Alltid greit å få høre om 8-12 bøker uten noe overnaturlig, virker som det blir færre av dem. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
 3. Övernaturligt verkar vara det som böcker ska handla om numer, speciellt barn- och ungdomsböcker. Det är lite synd att det inte är mer variation.

  Sherlock Holmes är nog alltid ett säkert kort :)

  SvarSlett
 4. Ja, det er ikke mange bøker for barn uten overnaturlige elementer i disse dager. Bra du fant denne da, en historie om den unge Sherlock Holmes virker som artig lesing :)

  SvarSlett
 5. Disse Sherlock bøkene har vi på jobb. Vi har prøvd å gjøre engelskseksjonen litt mer morsom og innbydende og disse viste seg å være et fint tilskudd.
  Jeg har ikke lest dem, men har lest flere av de originale Scherlock bøkene. Og sett Elementary. (Det var den serien du mente? Jeg har ikke kommet til noen overlegen bror :-))
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. OK... Dette visste jeg faktisk ikke. Sherlock Holmes bøker for yngre lesere. Tror nok ikke jeg kaster meg over dette med det første, men jeg tar den med som et tips til mine 10.klassinger på denne ukens lekseplan. Har alltid et boktips der. Takk skal du ha, og mur deg inne i slapsføret. Med nød og neppe jeg ikke tok med meg Haraldsstøtta på veien ut i dag.

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten! Ja, det är inte enkelt att hitta barn/ungdomsböcker utan magi nu förtiden. Våra barn älskar det, så för oss har det varit enkelt...

  SvarSlett
 8. Smilte mens jeg leste innlegget ditt - ble i godt humør av å lese det : ) Du skriver på en frisk og ledig måte : )

  Interessant at du skriver barnebøker - ble nysgjerrig på deg : ) Kult at du ser etter alternative historier - ikke barnebøker med de mest typiske effekter og innslag.

  Takk for fin smakebit : )

  SvarSlett
 9. Brukte å leke litt detektiv når jeg var liten, og da gikk vi rundt med malerkost og potetmel og så etter fingeravtrykk, for her skulle saker løses. Ble da litt vel skummelt når vi så en mann ble dratt i en bil, da turte vi ikke å være detektiv mer, ble for skummelt å dramatisk, hehe....for dette var jo helt klart kidnapping. Hadde likt den tror jeg i 10 års alderen!) :) Ikke dum bok for barn:) Ha en fin mandag!:)

  SvarSlett