“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 29. april 2012

Smakebit på søndag.Smakebiten i dag er fra en bok jeg har lest før, og fordi jeg akkurat nå ikke har tid til å lese noe som krever særlig konsentrasjon, så da leser jeg en bok jeg har lest før!

Terry Pratchett har skrevet om The Discworld i mange år, og jeg tror jeg har lest de fleste. Når jeg finner en som jeg ikke har lest, er det grunn til å feire - det blir som å finne en uventet skatt. De tre heksene er noen av mine yndlingskarakterer, og i Carpe Jugulum er de i storform.
Den nye prinsessen skal døpes og kongen sender ut innbydelser til alle med stamtavler, dessverre sender han også en til vampyrene. Det er ikke så lurt, særlig siden disse vampyrene er "moderne" og har vent seg til hvitløk og solskinn siden barnsben.
Men de tre heksene - eller i dette tilfelle fire, siden prinsessens mor også er en heks - går på med krum hals.

Smakebiten er fra en diskusjon mellom greven og familien. Pratchett besvarer det evige spørsmålet: Hvordan gjør vampyrtenåringer opprør mot sine foreldre?

- What? She wears a silver corkscrew on a chain round her neck and sometimes there's even a cork on it!
- That's just a fashion item! Oh, I know she says she's partial to a drop of port, but really it's just blood in a glass. Henry actually  brought a bottle to a party and she fainted from the smell!
- Henry? Said the Countess.
Lacrimosa looked down sulkily. - Graven Gierachi, she said.
- The one who grows his hair short and pretends he's an accountant, said Vlad.

Jeg hadde fornøyelsen av å intervjue Terry Pratchett for mange år siden. Intervju med Terry Pratchett
En veldig hyggelig mann. Jeg fikk et glass honningvodka ...

Flere smakebiter her!

12 kommentarer:

 1. Artig smakebit. Burde kanskje prøve meg på Pratchett igjen. :)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest den første boken i serien om Skiveverdenen, samt "En hatt full av himmel". Jeg visste at det var flere bøker, men ikke at det var nesten 40! Ser ut til at jeg bare får sette i gang med lesingen ;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for smakebiten, har ikke hørt om disse bøkene før. jeg må ta en nærmere titt skjønner jeg.

  Ha en fin Søndag

  SvarSlett
 4. Hehe likte smakebiten:) Har faktisk ikke lest disse bøkene, og siden de hørtes så morsomme ut, måtte jeg jo skrive de ned:) Takk for boktips:)

  Ha en koselig søndag:)

  SvarSlett
 5. En flott smakebit. Denne tror jeg ikke jeg heller har lest, selv om jeg trodde jeg hadde fått med meg de fleste Skiveverden bøkene. Takk for tips!

  Ha en riktig fin søndag :-)

  SvarSlett
 6. Jeg har faktisk aldri hørt om denne boken, men en interesang og morsom smakebit, =)

  Ha en fin søndag, =)

  SvarSlett
 7. Takk for smakebiten:) Har ikke hørt om den boken,men virker bra:)

  SvarSlett
 8. Morsom smakebit! Jeg har hørt mye om denne serien, men ikke fått somlet meg til å få lest den ennå :-)

  God søndag, Natalie!

  SvarSlett
 9. Jeg har lenge planlagt å lese Pratchett-bøker, men har aldri kommet i gang. Min (britiske) bedre halvdel har vel lest alle i Discworld-serien, tror jeg. Og sett alt som er av filmatiseringer... Takk for smakebiten, og ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
 10. Artig smakebit!
  Jeg har ennå ikke lest noe av Terry Pratchett :)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for smakebiten frå ei av alle dei herlege Discworldbøkene. Må innrømme at heksene er mine favorittar og. Gjorde eingong tabben å lese Macbeth netter etter å ha lest Wyrd Sister. Trur ikkje fnising var heilt det Shakespeare venta seg.

  SvarSlett
 12. For de av dere som ikke har lest Skiveverdenen før: gled dere. Jeg hadde aldri hørt om disse bøkene før to dager før jeg skulle intervjue Pratchett. Det ble sprenglesing og krampelatter før jeg traff ham ...
  Til dere som har lest: er det ikke herlig å finne en ukjent bok av ham? Ren lykke for min del. Mine favoritter er som sagt heksene, men også Sam Vimes, en av de beste etterforskerne i litteraturens verden.

  SvarSlett