“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

tirsdag 3. april 2012

Påskelektyre ...

Alt handler jo om krim i påsken - det er ganske stilig. De fleste utenlandske krimforfattere jeg kjenner, er misunnelige på akkurat det. Tenk å ha en egen sesong for krimbøker!
En av frynsegodene med å være forfatter, er en rimelig god tilgang på bøker. I påskepakken fra forlaget dukket første bok om Anna Travis opp (sammen med en alldeles nydelig sjokoladeplate - vi blir bortskjemte!). Lynda La Plante er en årgangsforfatter, og absolutt verdt å lese. Jeg har ikke begynt på den ennå ...

Schibsted: Anna Travis 1


Jeg stakk også innom salgsavdelingen og fylte sekken med godsaker, litt på måfå, litt etter anbefaling.
Den første er Dødsfrykt av Cynthia Eden. Den har jeg allerede lest, og selv om historien var god og spennende, ble jeg distrahert av all sengegymnastikken som brøt inn i handlingen vel ofte. Etter de tre, fire første gangene ble jeg så smått irritert ... men altså, krimhistorien er spennende.

Schibsted: Dødsfrykt

Neste bok ut er Mørkets skapninger av Stacia Kane. Den har jeg begynt på og så langt ser det bra ut. Dette er en av disse overnaturlige thrillerne hvor alle er enten vampyrer eller zombier eller en eller annen form for udødelig onskap.

Schibsted: Mørkets skapninger
Fjerde bok er av en av mine yndlingsforfattere. Nora Roberts under pseudonymet J. D. Robb. Det er en serie med Eve Dallas som hovedperson. Handlingen er lagt til 2057 (tror jeg), og akkurat det er jeg ikke så sikker på fungerer særlig bra. Heldigvis kommer det ikke i veien for en god historie. Jeg har lest et par andre i denne serien - dette er nr. 40 - og det ser ikke ut til at det gjør noe at jeg leser dem litt hytt og vær, og om hverandre. Jeg har lest omtrent hundre sider, og er fornøyd - selv om jeg innbiller meg at jeg har løst gåten (Og nei, jeg har ikke sniktittet - ennå ...).
Schibsted: En vakker død.
Altså, spenningsbøker med høy spenningsfaktor.

3 kommentarer:

 1. Ja, Robb er topp. Har lest ca. 20 av de bøkene. Første boken er kjempegod, vil anbefale deg å få tak i den. Det lønner seg å lese de etter nummer da det forgår en del mellom Eva og Roarke etterhvert med tanke på hennes bakgrunn. Kanskje på tide å ta fram bok nr.21 snart, de ligger her å bare venter på å bli lest som så mange andre bøker. Fortsatt god lesning :))

  SvarSlett
 2. Er så nysgjerrig på Mørkets krefter serien jeg :)

  SvarSlett
 3. Jeg er stor fan av Nora Roberts, og ingenting gjør meg gladere enn at hun har haugevis av bøker som jeg ikke har lest. Jeg skal jammen se om jeg ikke kan få tak i den første, ja.
  Mørkets gjerninger virker spennende. Jeg har ikke tid til å lese, men altså ...
  God påske!

  SvarSlett