“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 1. april 2012

Smakebit på søndag - valgets kvaler


Jeg har fått Kindle, og på den Kindelen kan jeg bestille "samples" eller smakebiter fra bøker som ser interessante ut. Nå har jeg lastet ned smakebiter fra to bøker og jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken av dem jeg skal lese. Så kanskje dere kan hjelpe meg litt.

Bok 1: A Game of Thrones
Jeg har sett de to første episodene av denne her, og syntes i utgangspunktet den virket spennende, men så skjedde det noe jeg ikke likte noe særlig (la ut en spoiler her, og den måtte jeg selvfølgelig ta bort!), og da mistet jeg litt av lysten. Jeg har ikke sett resten. Dessuten leste jeg litt om forfatteren og han er visstnok ikke den som leverer manus i tide og utide. Jeg like smakebiten fra Amazon, men er det verdt å kaste seg på denne serien?

Smakebit: In the south the last weirwoods had been cut down og burned a thousand years ago, except on the Isla of Faces where the green men kept their silent watch. Up here it was different. Here every casthle had its godswood, and every godswood had it's heart tree, and every tree its face.

The first volume of A Song of Ice and Fire, the greatest fantasy epic of the modern age. GAME OF THRONES is now a major Sky Atlantic TV series from HBO, starring Sean Bean.Summers span decades. Winter can last a lifetime. And the struggle for the Iron Throne has begun.As Warden of the north, Lord Eddard Stark counts it a curse when King Robert bestows on him the office of the Hand. His honour weighs him down at court where a true man does what he will, not what he must … and a dead enemy is a thing of beauty.The old gods have no power in the south, Stark’s family is split and there is treachery at court. Worse, the vengeance-mad heir of the deposed Dragon King has grown to
maturity in exile in the Free Cities. He claims the Iron Throne.

Bok 2:  World without End av Ken Follett.
Jeg har akkurat lest ferdig Pillars of Earth, og likte den fantastisk godt. Den kunne gjerne ha vart femhundre sider til for min del. Men World without End er ikke akkurat en fortsettelse, siden handlingen er lagt 200 år senere. Jeg er litt sånn halveis når det gjelder denne her. Det hender at bok to av noe man liker innmari godt ikke nødvendigvis er like bra ...

Smakebit: Merthin was surprised. Children were forbidden to go into the forest. Outlaws hid there, men and women who lived by stealing. Children might be stripped of their clothes, or made into slaves, and there were worse dagners that paretns only hinted at. Even if they escaped such perils, the children were liable to be flogged by their fathers for breaking the rules.

Omtale fra forlaget:
På allehelgensdag i året 1327, sniker fire barn seg ut av katedralbyen Kingsbridge. I skogen ser de to menn bli drept.Som voksne vil livene deres flettes sammen av kjærlighet, ambisjoner, grådighet og hevn. De kommer til å oppleve fremgang og sult, pest og krig. En av guttene reiser over hele verden, men kommer hjem til slutt. Den andre blir en mektig, korrupt adelsmann. En av jentene trosser den sterke, middelalderske kirken. Den andre forfølger en umulig kjærlighet. Og alle lever de i skyggen av de uforklarlige mordene de bevitnet den skjebnesvangre dagen i barndommen.I all evighet er en frittstående oppfølger til Stormenes tid. Handlingen er lagt til den samme byen, Kingsbridge, men to hundre år senere.

Hva bør jeg altså velge? Det er veldig sannynlig at jeg tar en Ole Brumm og sier ja, takk, begge deler - men jeg må uansett begynne med en av dem ...

Andre herlige smakebiter finnes her: Flukten fra virkeligheten: Smakebit på søndag

12 kommentarer:

 1. Jeg har lest begge. Veldig bra! Vanskelig valg, men jeg ville startet med Ken Follett. Den er mer lettlest til tross for tykkelsen. A Game of Thrones er og blir en murstein. En god sådan, men likevel. Begynn med den "letteste" er mitt råd :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk. Det er kanskje lurt, siden den andre er en serie - blir jeg bitt av basillen, så regner jeg med at jeg leser alle ... God påske :D

  SvarSlett
 3. Jeg har holdt på med en lydbok utgave av AGoT, har gjort det en god stund men det er ikke fordi at historien er kjedelig. Det er fordi jeg stadig legger igjen iPoden min på et eller annet lurt sted. Fantastisk historie! Jeg har forøvrig ikke kommet til den delen om Ned så det var en liten spoiler meg i dagens innlegg :)

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noen av dem, men ble veldig nysgjerrig på den nederste! Tusen takk for smakebitene og en riktig god påske!

  SvarSlett
 5. Jeg vil nok ikke være til hjelp, siden jeg ikke har lest noen av de, og kunne selv tenkt meg å lese begge:) Kos deg med boken du velger:) Takk for smakebitene:) Ha en god søndag!:)

  SvarSlett
 6. Det blir nok en Ole Brumm avgjørelse her; ja, takk, begge deler. Mari - jeg beklager! Jeg tenkte ikke på at det selvfølgelig var en spoiler! Jeg tar det bort med en gang.

  SvarSlett
 7. Jeg har lest første boken av aGoT på norsk, men det fenget meg ikke helt. Nå har jeg tenkt å se den første sesongen på TV og kanskje det gjør at jeg blir litt mer bitt av basillen :-)
  Ken Follett synes jeg alltid er god, så selv om jeg ikke har lest akkurat denne holder jeg en knapp på Ken Follett! :-)

  Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
 8. Spennende smakebiter, begge to. Jeg har ikke lest noen av dem, men jeg ser Game of Thrones - serien nå og er helfrelst. Jeg skal lese denne serien - snart :-)

  God påske, Natalie!

  SvarSlett
 9. Flotte smakebiter begge to! Skjønner valgets kvaler! Jeg stemmer for ole brumm avgjørelsen:P hehe

  SvarSlett
 10. Fine smakebiter der, gleder meg til å få tak i Game of Thrones og få lest den altså! :)

  Ha en fin påske!

  SvarSlett
 11. Første sesong av A Games of Thrones likte jeg så godt at jeg ser frem til neste, men har ikke lest bøkene. Ofte er bøkene bedre enn filmatiseringen, hva i serien hadde du ikke til overs for?
  Follett har jeg ikke lest ennå, men har hørt mye positivt om bøkene hans :)

  SvarSlett