“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 8. april 2012

Smakebit på søndag: Duma Key


Forrige søndag ba jeg om hjelp til å bestemme meg for hvilken bok jeg skulle velge: Ken Folletts World Without End, og George R.R. Martins A Game of Throne. Mange gode råd, og jeg endte opp med - Stephen Kings Duma Key. Jeg leste en setning om den på Bokelskere.no, og da måtte jeg bare lese den.
Og det angrer jeg ikke på. De to andre står på leselisten, men først må jeg gjøre ferdig denne.

Omtale: DUMA KEY is the engaging, fascinating story of a man who discovers an incredible talent for painting after a freak accident in which he loses an arm. He moves to a 'new life' in Duma Key, off Florida's West Coast; a deserted strip, part beach, part weed-tangled, owned by a patroness of the arts whose twin sisters went missing in the 1920s. Duma Key is where out-of-season hurricanes tears lives apart and a powerful undertow lures lost and tormented souls. Here Freemantle is inspired to paint the amazing sunsets. But soon the paintings become predictive, even dangerous. Freemantle knows the only way forward is to discover what happened to the twin sisters -- and what is the secret of the strange old lady who holds the key? The story is about friendship, about the bond between a father and his daughter. And about memory, truth and art. It is also is a metaphor for the life and inspiration of a writer, and an exploration of the nature, power and influence of fiction.

Alt det der, og litt til. Den er altfor spennende, og jeg har vanskelig for å legge den fra meg. Som alltid er jeg litt misunnelig på Stephen King og har øyeblikk der jeg er litt misfornøyd med min egen skriving - i hvert fall så lenge jeg fortsetter å lese  ...

Obs, holdt på å glemme smakebiten!

"Now, looking at it with what I hoped was a dispassionate eye, I realized disturbing was probably the wrong word; that baby was fucking terrifying. Looking at it was like looking at a mind turned sideways."

( "it" er i dette tilfelle et maleri. Min anm).

Andre gode smakebiter: Flukten fra virkeligheten: godsaker i fleng

22 kommentarer:

 1. Stephen King <3 Men til tross for at han er favorittforfatteren min, har jeg lest latterlig få av bøkene hans, mest fordi jeg har en tendens til å være litt lat når det kommer til å lese tykke romaner på engelsk ;) "Duma Key" høres spennende ut iallfall! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har tynnere bøker også! Det er bare at jeg liker de riktig tykke ...

   Slett
 2. Tusen takk for smakebiten:-) Har ikke lest noe av forfatteren enda, men denne høres veldig spennende ut. Ha en fortsatt fin Søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. King er verdt et forsøk. Han har da også mye å velge mellom. Ha en fin fredag!

   Slett
 3. Spännande! Jag läste ganska mycket av Stephen King när jag var yngre, men den här är ju en av de nyare böckerna så den har jag inte läst. Men jag vill helt klart läsa mer av honom. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De nyere bøkene hans er stort sett veldig bra. Jeg har enda noen igjen som jeg ikke har lest - heldigvis!

   Slett
 4. Min favorittforfatter! Leste Duma Key for noen år siden og husker jeg syntes den er herlig og husker den fremdeles godt den dag i dag. En av de bedre moderne bøkene av SK. Kos deg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble så glad da jeg oppdaget at jeg ikke hadde lest den! Helt herlig.

   Slett
 5. Spennende smakebit!

  God søndag :-)

  SvarSlett
 6. Spennende smakebit:) Elsker Stephen King:) Har heldigvis mange av hans bøker igjen å lese:) Denne er en av dem, og den høretes jo veldig bra ut. Så igår en Stephen King film. Må innrømme den var like dårlig som mange andre SK filmer jeg har sett, men litt underholdning var det jo der:)Kos deg videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. De fleste King filmene er dårlige. The Stand var ikke så ille, selv om den var noe B-film.

   Slett
 7. Jeg har ikke lest så mye av Stephen King, men skjønner at han er en "burde-lese"

  SvarSlett
 8. Jeg er så glad for at jeg har mange av bøkene hans, blant annet denne, ulest. Det er noe helt eget ved å lese Stephen King. Han har en unik måte å fortelle historier på. Det nærmere jeg har kommet hans skrivestil er The Passage av Justin Cronin. Den boken minner veldig om noe Stephen King kunne ha skrevet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal ta en titt på Cronin ... som jeg ikke har lest. En av yndlingsbøkene mine er On Writing, som har hjulpet meg over skrivekneiker.

   Slett
 9. Whoa! Denne ble nettopp dyttet langt opp på leselisten! Takk for smakebiten! Tror jammen det blir en liten tur til Amazon.com sånn ca. Nå :-) Fortsatt god søndag og påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel verdt. God lesing! Vel overstått påske!

   Slett
 10. Stephen King pleier å være vanskelig å legge fra seg, virker som du får en spennende avslutning på påsken med denne boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var fryktelig vanskelig å legge fra seg, ja.

   Slett
 11. Jeg tror liksom King skriver for noen andre enn meg :)

  Håper du har hatt en riktig fin påske, Natalie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Påsken har vært flott. JObbet mye, lest litt - og rakk å lese ferdig Duma. King er verdt et forsøk, det gjelder bare å finne en bok som frister. Han har mye ...

   Slett