“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 9. september 2012

Smakebit på søndag: Dead SoulSiden jeg lastet ned Michael R. Hicks' bok Season of Harvest gratis etter anbefaling av Kindlejoy, er jeg bitt av Hicks-basillen - heldigvis. Bok to i denne uhyre spennende serien om GMO-mat vs Aliens, kommer i neste uke, og i mellomtiden måtte jeg jo ha noe annet å lese!

I dag morges kjøpte jeg den tredje boken i hans Sci-fi serie In Her Name. Den første er gratis - for å få deg hektet, så klart - men når de neste koster 5 dollar hver, så er det helt iorden for min del. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle finne krigshandliger i "det ytre rom" så fascinerende, men det gjør jeg altså. Nå er jeg veldig glad i Sci-fi, helt siden jeg leste Ray Bradbury i min veldig grønne ungdom. Sånt setter dype spor i en lesers sjel ...

I Her Name handler om at menneskene (det er oss) har reist ut i universet på jakt etter planeter de kan bosette og også etter intelligent liv. Det finne de omsider - så til de grader at deres eksistens nå er truet. Motstanderne kalles for Kreelans, og er en urgammel rase aliens. Hele deres eksistens går ut på å vise ære og mot i krig, samtidig søker de etter tegn på intelligent liv selv. Når de treffer på menneskene håper de at de har funnet verdige motstandere, selv om de ser på folk (oss) som noe smartere enn dyr og fullstendig uten sjel ... en morsom tvist er at Kreelans er alle kvinner. Riktignok blå og med hoggtenner, men altså bare kvinner. Deres menn er kun i bruk i avl ... hm.

Okay: Dagens smakebit fra Dead Soul:

Ku'ar-Marekh could of course sense the warriors, but she also sensed something else, and stopped at the bottom of the ramp, casing her second sight in the world around her.
A human.

Jeg tror det var Stephen Hawkins som har sagt at hvis det finnes andre intelligente "folk" der ute, så bør vi være veldig stille og veldig forsiktige - sannsynligheten for at disse andre er smartere og farligere enn oss, er i høyeste grad sannsynlig. Jeg fikk fryktelig lyst til å kalle tilbake Voyager-satelitten da jeg leste akkurat det ...Flere smakebiter her: Flukten fra virkeligheten

9 kommentarer:

 1. En fin smakebit! Jeg liker virkelig Ray Bradbury. Det er ikke så lenge siden jeg koste meg med The illustrated man. Det var en perle :-)
  Dead Soul hørtes også virkelig bra ut og en bok jeg kunne like. Takk for tips og ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ray Bradbury satte standarden for alle de som kommer etter ham. En genial forfatter. God søndag:D

   Slett
 2. Tack för smakbiten! Det var åratal sen jag läste Sci-fi...

  SvarSlett
 3. Så kjekt å se at jeg får flere hektet på Hicks! :-) Han er virkelig bra, og hele In Her Name serien er også utrolig god (spesielt de første tre!) Gled deg til Bitter Harvest også. Ikke direkte sci-fi, men spennende så det holder :-)

  SvarSlett
 4. Jag har alltid varit väldigt förtjust i sci-fi, så det här låter väldigt spännande för mig :)

  SvarSlett
 5. Må begynne å lese noe sci-fi leser alt for lite av det, og jeg tror jeg vil like sjangeren. Noterer ned bøkene så har jeg noen liggende klar sånn i tilfelle jeg endelig gjør noe med saken. Har tenkt på det lenge nå:) Takk for smakebiten og ha en videre fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 6. Så spennende! Lenge siden jeg leste denne typen bøker, men sjangeren liker jeg godt så denne skal jeg notere meg :)

  SvarSlett
 7. Vil gjerne benytte anledningen til å si at det var veldig hyggelig å treffe deg på bokbloggertreffet : )

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var veldig hyggelig å treffe deg også. Neste gang håper jeg vi får snakket mer! GOd søndag :D

   Slett