“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 23. september 2012

Smakebit på søndag: Kjærlighet, løgner og ølglass

Jeg får slenge meg på helt på tampen i dag ...


 
 
Denne boken fikk jeg av forfatteren på bokbloggertreffet forrige helg og den har ligget på skrivebordet siden. Jeg har det bittelitt travelt for øyeblikket, så veldig mye tid til lesing har det ikke vært. Og hva passer bedre da en en novellesamling?
Liv Hege Refsdal har skrevet 13 novcller - i seg selv et vågestykke, for det er virkelig ikke mange novellesamlinger som utgis lenge. Det er jo synd. Jeg har lest et par av Liv Heges noveller tidligere, men det var i ukebladsform og det er annerledes. Noveller i ukeblader er et helt eget format og ikke spesielt litterære.
Disse novellene er definitivt ikke ukebladmateriale, så de skal da heller ikke leses sånn.
Jeg skal akkurat begynne på min fjerde novelle og så langt er jeg ganske imponert (og litt misunnelig). En av novellene er jeg ikke sikker på om jeg skjønte, så den må jeg lese om igjen. De to andre hadde noe Roald Dahlsk over seg - ikke barnebokRoald, men novelleRoald. Det er lovende!
 
Smakebiten der fra den fjerde novellen: Bestevenner:
Vissheten om at du før eller siden vil komme tilbake, sitter i meg. Jeg er jo din aller beste venn. Det er lenge siden jeg har sett deg nå.
Det var en av de sommerdagene da himmelen gråt hemningsløst og lot store tårer falle, ikke et eneste lite sandkorn var tørt.
 
 
 
 
 
Mange flere smakebiter finner dere her hos Mari: Flukten fra virkeligheten

6 kommentarer:

 1. Takk for en fin smakebit! Jeg leste en omtale av denne for ei stund sida, og jeg synes den virker lovende! Noteres bak øret ;o)

  SvarSlett
 2. Något som har Roald Dahl över sig måste ju vara bra :)

  SvarSlett
 3. Wow!!! For en fantastisk omtale så langt...Roald Dahl, da gitt!! Jøje meg...men vet du...han som bokbadet meg assosierte meg også med nevnte forfatter i forbindelse med to noveller...Du hildrande...
  Jeg tar med meg ordene dine, takker så mye for omtalen...og skriver videre.
  God klem til deg!

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å kaste meg over novellesamlingen til Liv Hege:) Takk for fin smakebit:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 5. Denne novellesamlingen har jeg hørt omtalt i positive ordelag, og nå også her hos deg. Lenge siden jeg har lest novellesamlinger, og denne fikk jeg lyst til å sjekke ut :)

  SvarSlett
 6. Hei! Denne holder jeg på å lese, og liker den så langt godt. Mvh Artemisia

  SvarSlett