“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 1. juli 2012

Smakebit på søndag: The Passage


Jeg har en liste over bøker jeg håper å få lest i sommer. The Passage er ikke på listen i det hele tatt. Jeg leste om den på en bokblogg, hentet en "sample" på Kindelen og kjøpte boken et kvarter etter.


Fra forlaget:
Det skjedde fort. Trettito minutter for en verden å dø, og en annen bli født.Først det som ikke skal kunne skje: Et sikkerhetsbrudd i en hemmelig, statlig installasjon, slipper løs det monstrøse sluttproduktet av et grufullt militært eksperiment. Så det utenkelige: En kaotisk og blodig natt som baner vei for en verden som er endret for alltid. Alt de få overlevende har å se frem til er en lang kamp og en fremtid av mørke, død eller det som verre er.Mens sivilisasjonen raskt svinner hen til en urtidstilstand der du enten er jegeren eller byttet, flykter to mennesker opp i fjellet. FBI agent Brad Wolgast er en god mann, preget av det han har måttet gjøre i tjenesten. Seks år gamle, foreldreløse Amy Harper Bellafonte er en flykting fra det vitenskapelige eksperimentet som satte apokalypsen i gang. Wolgast er fast bestemt på å beskytte henne fra det grusomme hennes fangevoktere har satt i gang, men for Amy er det å slippe unna den første blodige kampen bare begynnelsen på en mye lenger reise. En reise som tar henne årevis og bringer henne til en tid og et sted der hun må avslutte det som aldri skulle vært satt i gang.

Det er et ambisiøst prosjekt Justin Cronin har satt seg fore: En trilogi hvor den første boken er på 1008 sider. Andre bok kommer i år, tredje bok i 2014. Det står at det er en blanding av horror, sci-fi og fantasy. Jeg har lest ganske mye horror så langt, litt sci-fi, men ikke noe særlig til fantasy ennå.

Bare en advarsel: Den er altfor spennende til å lese før man skal sove, særlig hvis man har lett for å få mareritt!

Min smakebit: What the smokes knew and didn't know was always a question. Were they creatures of pure instinct, og were they capable of thought? Could they plan and strategize? And if the latter was trude, didn't it follow that they were still, in some sense, people?

min anm: The smokes i dette tilfelle, er folk som har blitt smittet av et virus som gjør folk til en blanding av vampyrer og zombier ...

Flere gode smakebiter finnes her: Flukten fra virkeligheten
Legg til din egen!

9 kommentarer:

 1. Samma bok som jag läser :) Jag har bara precis börjat på den så jag vet inte vad jag tycker än.

  SvarSlett
 2. Flott smakebit, håper å få begynt på den snart, er veldig spent på akkurat denne :)

  SvarSlett
 3. Å så spennende, denne skal jeg få lest en dag!:) Måtte stikke rett på bibliotekets hjemmesider for å se om de hadde den inne og der var den. den må jeg huske til høsten, høres ut som en flott høstbok:) Takk for smakebiten og ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
 4. Favoritt boken min, gleder meg sånn til oppfølgeren :)
  Nyt boken, den blir bare bedre og bedre!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for spennende smakebit:-) Høres ut som en bra bok. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 6. Så spennende! :) Tusen takk for en fin smakebit, må garantert legge til denne på leselisten! Ha en fin kveld. :)

  SvarSlett
 7. Ikke helt en av de sjangrene jeg vanligvis leser, men en spennende smakebit var det!

  SvarSlett
 8. Oh my! Denne virket så spennende at jeg med én gang satte den på listen over bøker å lese - takk for tips :)

  SvarSlett
 9. Den er spennende, men jeg har noe forbehold. Omtalen er lagt ut. Spennende å høre hva andre synes :D God sommer!

  SvarSlett