“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 29. juli 2012

Smakebit på søndag: Kjære, jeg må fortelle degJeg sto på postkontoret her om dagenog skulle kjøpe ett frimerke. Det var litt pinlig å bruke kortet på 8 kroner, så derfor myste jeg i den lille bokhyllen de har. Og denne boken skilte seg ut.
Den er godt skrevet og så langt, veldig nydelig. Jeg er på s. 103 og siden boken er på 349 sider, har jeg noen igjen. Det er ganske herlig.


Smakebiten er fra s. 56

Han satt tidlig en morgen og ventet på at beholderne med frokost skulle dukke opp, et sølvskimrende morgengry med blånyasnser, en dag han skjønte ville bli like krystallklar som den for et år siden, herregud, det var ett år siden, for hvis man så opp, ikke fremover, og bare så den blå himmelen og fuglene som fløy forbi som om ingenting var skjedd, hvis man stengte ute alt annet ...
Bokens handling er lagt til første verdenskrig, en periode jeg ikke vet så veldig mye om, så det gjør den også interessant. 

Fra forlaget:
Første verdenskrig raser, og det gamle England er borte for alltid. Nadine, Julia og Rose ble oppdratt til å bli perfekte hustruer - i en verden som ikke eksisterer lenger. Nålever de i frykt: De vet ikke om mennene de elsker, overlever skyttergravene. Og tenk om marerittet fortsetter etter hjemkomsten?Er de mennene som kommer tilbake, de samme som dro så seierssikre ut i krigen? Sosiale forskjeller gjorde Nadines kjærlighet til Riley umulig før krigen, og krigstidens rasering av klassesystemet fårhåpet om en felles framtid til å spire. Men Riley er ikke lenger mannen Nadine ble forelsket i. Det er en traumatisert og vansiret mann som kommer hjem til England. Kjære, jeg må fortelle deg ... er en bok for dem som liker Downtown Abbey, Gosford Park,Om forlatelseav Ian McEwan og Tilbake til Riverton av Kate Morton.

Andre smakebiter finner du her: Flukten fra virkeligheten

15 kommentarer:

 1. Det var en gripende smakebit, det er liksom ikke vanskelig å forstå at noe traumatisk må ha skjedd. Kos deg videre med denne nydelige boken og ha en riktig fin søndag, Natalie :)

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten:-) Har lest litt blandete tilbakemeldinger på denne boken, men heldigvis så har jeg den klar i bokhyllen slik at jeg kan lese den selv. Virker som en nydelig bok. Ha en fin Søndag!

  SvarSlett
 3. Tack för spännande smakbit!

  SvarSlett
 4. Takk for tipset, denne tror jeg at jeg må prøve ut. Jeg sikler foran tv-en hver gang det antydes noe om Downton Abbey, og er en svoren Morton-fan.

  God søndag!

  SvarSlett
 5. Kjenner at jeg hadde problemer med å fange sitatet fra boka, selv om jeg leste det flere ganger. Tror nok ikke dette er ei bok for meg...

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten! :) Jeg pleier vanligvis å styre unna bøker om krig, men den virket spennende~

  SvarSlett
 7. Denne stod jeg akkurat og så på. Jeg var innom på en bensinstasjon på veien hjem og fikk virkelig lyst på den. Problemet er at jeg har brukt opp min bok-kvote på ferien, så nå må jeg vente litt før innkjøp av neste bok :-D
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 8. takk for fin smakebit. dette virker som en bok vel verdt å få med seg :)

  SvarSlett
 9. Merker jeg får vondt av fortelleren i smakebiten din, så kanskje en bok å titte på? Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 10. Ein kjempefin smakebit. Og boka høyrtes veldig fin og spennande ut! Ha ein fin søndag =)

  SvarSlett
 11. Takk for smakebiten, og ha en fortsatt fin dag. :)

  SvarSlett
 12. Boken verkar väldigt intressant. Ska nog kolla upp den :)

  SvarSlett
 13. Håper du vil skrive anmeldelse av denne boka etter hvert :) Det er jo en litt sår bok...

  SvarSlett
 14. Høres ut som en spennende bok:)

  SvarSlett