“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

onsdag 30. juni 2010

Litt om skriveslit og forfatter ønsket for kidnapping ...

Det nye manuset går frem i rykk og napp. Jeg klarer såvidt å klokke inn 5-600 ord pr dag, og det er omtrent halvparten av det jeg må ha. (Ikke fortell akkurat det til redaktøren min ...). Det er ikke tid for å trykke på panikknappen - jeg regner med at det kommer til å gå bra, det gjør som regel det, men det kan bli snaut med tid mot slutten. Jeg sliter litt med å få alle fortellingens deler på plass - i den riktige rekkefølgen - selv om jeg vet hvor jeg skal hen. Litt som å ha et kart som ikke passer med terrenget. Jeg trenger et kompass eller en navigatør, med andre ord.
Noe som er hyggeligere - i hvert fall for meg - er en fin anmeldelse av  Ildfuglen 8 - Mot fremmede kyster Tones bokside.
Det blir dårlig med lesing for tiden, jeg har ikke så mye tid. Men jeg har Neil Gaimans Stardust ved siden av meg. Jeg skulle gjerne tatt en Misery på Gaiman. Noen som husker Stephen Kings Misery? En gal fan kidnapper en berømt forfatter for å tvinge ham til å skrive enda en bok om hennes yndlingsheltinne. Jeg skulle gjerne gjort det med Gaiman for å få ideene hans ... Regner med at jeg må stille meg i kø i så fall!

4 kommentarer:

 1. Hehe. Jeg husker godt Misery. Har bare sett filmen, men den er god.

  SvarSlett
 2. Filmen er skummel bra, men boken er faktisk enda bedre. En fristende tanke ...
  Natalie

  SvarSlett
 3. Hei Natalie,
  Jeg følger med på bloggen din, og jeg skal ikke si noe til redaktøren om at du sliter med å få ned nok antall ord pr. dag :o) Jeg tror ikke Anne bryr seg særlig om det, bare manuset blir levert til riktig tid. Hun var forøvrig redaktør på serien min også, Arvesølv. (Tiden, Torill, hvordan står den hendelsen i forhold til den som nettopp ble avsluttet ...?) Har hun også terpet på tiden for deg også?

  Vennlig hilsen Torill Th.

  SvarSlett
 4. Å, ja, hører mye om tiden. "Men du kan da ikke ha dagslys der når det var kveld i forrige scene!". Ellers går det mye i gjentakelser,(de trekker på skuldrene hele tiden!). Jeg er glad hun følger med for det kan gå vel fort i svingene av og til. Hyggelig at du følger bloggen og legger igjen en kommentar. Lykke til videre med skrivingen, og god sommer
  Natalie

  SvarSlett