“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 25. november 2012

Smakebit på søndag ...

Jeg har det travelt for øyeblikket - gjennomgang av manus som skal leveres mandag - som skulle ha vært levert torsdag/fredag. Dermed har det ikke blitt tid til å lese noe særlig. Jeg leste Glenn Coopers bok "Book of Souls", som er oppfølgeren til "De dødes bibliotek". Spennende, men den leste jeg altså for en stund tilbake. Etter det har det vært full stopp på lesefronten: Antageligvis får jeg ikke lest noe ordentlig før til jul. Kanskje.


Derfor er dagens smakebit fra Skjebnesøstre 7 - Ballet som kommer 10 desember. Det er ikke så veldig langt unna - milde moses det er desember om en uke! - så jeg regner med at det er greit. Jeg har heller ikke tilgang til baksidetekst og ferdig forside - det kommer sannsynligvis i løpet av uken, så jeg regner med at det er greit at jeg legger ut forsidebildet uten tekst. Det er så vakkert at jeg er målløs, om ikke ordløs ...


Karen er på sitt første ball noensinne, og synes det er vanskelig å forholde seg til etiketten. Det er ikke noe en tjenestejente automatisk kjenner til. Heller ikke hvem som er passende selskap eller ikke ...

Hermine ventet til Viktor var utenfor hørevidde, før hun lente seg mot Karen og så henne inn i øynene.    
    - Jeg synes ikke du skal begrense deg til herr Brigmann, Constanse. Dette ballet er en fantastisk mulighet for deg til å bli kjent med ... andre mennesker.
    - Du mener andre mer passende mennesker. Karen bet seg i leppen med en gang. Hermine mente det godt. Hun hadde ikke lov til å være så skarp.
     Hermine så oppgitt på henne. - Ja, det mener jeg. Som jeg har sagt før, har jeg ansvaret for deg. Du har noe opprørsk i deg, det merker jeg, men jeg ser også at du har fornuft i deg. Jeg håper du lar deg styre mer av fornuft enn av ... pasjon.
    Karen visste at Hermine hadde rett. Viktor var ikke passende for frøken Constanse, men han ville ha vært veldig passende for Karen. På den annen side ville kanskje ikke Karen være passende for en kaptein. Det var en tanke. Ville kaptein Brigmann sett to ganger på en enkel tjenestepike?For den som ikke kjenner til Skjebnesøstre så finnes det mer informasjon rundt om på siden min. Kort fortalt handler den om tjenestejenta Karen som bytter plass med den stormforelskede rikmannsdatteren Constanse. Karen må forsøke å lure alle de fine i Christiania, mens Constanse er på flukt i byen - og forsøker å komme seg til København for å gjenforenes med sin elskede. 

Flere smakebiter finner du hos Mari he på Flukten fra virkeligheten

8 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til 10. desember! :-)
  Jeg håper du har tenkt å la dem få hverandre til slutt, men regner meg jeg må vente enda en stund før jeg finner ut av det :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 2. Det blir nok en stund til, ja. Det kommer bøker ut hele neste år. Skjebnen rår!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest denne romanserien men jeg blir jo veldig nysgjerrig på den og noterer meg navnet. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 4. Så fint å få en smakebit på Skjebnesøstre! Forsidebildet er nydelig, denne serien får jeg lyst til å lese :)

  SvarSlett
 5. Nydelig smakebit! Og lykke til med alle dine gjøremål, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 6. Hoppas du hinner klart med allt snabbare än du tror, så du får lite vanlig lästid också :)

  SvarSlett
 7. Det var veldig artig å få en smakebit fra den nye boka di! Dagene raser fort av sted nå - snart er det jul :)

  SvarSlett
 8. Høres veldig spennende ut:)

  SvarSlett