“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

lørdag 10. november 2012

Min lille Kindle ... fordeler og ulemper ...

Hva jeg liker med min lille Kindle:

- Den er lett å ta med seg.
- Den blir aldri for tung i ryggsekken.
- Den er behagelig på øynene.
- Jeg får bøkene jeg kjøper i løpet av sekunder.
- Jeg kan lese digre, tykke bøker uten å slite.
- Jeg kan ligge på ryggen og holde den foran nesen min uten å miste den i ansiktet.
- Den gir gratis tilgang til en masse klassikere som jeg ikke har lest før.


Hva jeg savner med min Kindle:

- Den lukter ikke så godt som en bok.
- Jeg kan ikke bla frem og tilbake som jeg kan i en bok.
- Jeg kan ikke lage eselører der jeg når jeg finner noe jeg har lyst til å finne tilbake til.
- Jeg kan ikke søle noe på den uten at den blir ødelagt. (Mine kjæreste bøker er fulle av syltetøy og kaffeflekker, samt smaksprøver fra middagen jeg lager mens jeg leser ...).
- Den har kjedelige omslag (eller sleeves som det heter på engelsk), selv om det jeg har nå ser ut som en fin, gammel bok. (Jeg liker farger!).
- Jeg kan ikke låne bort bøker (i hvert fall ikke før jeg har funnet ut hvordan og alt som tar mer enn tre minutter, gidder jeg som regel ikke å bruke tid på).
- Jeg kan heller ikke gi bort bøker.
- Det er altfor lett å kjøpe bøker som jeg så oppdager at jeg ikke liker!

Og viktigst av alt:

Jeg kan ikke lenger lese første kapittel, bla litt i boken og smake litt her og litt der, og lese slutten før jeg kjøper en bok. Jeg kan ikke tusle rundt på Amazon og snuse på en bok her, ta ut en bok der, og virkelig kose meg før jeg kjøper en bok - eller ti.
Akkurat det gjør at jeg nok aldri kommer til å bli lesebrettbruker på heltid. Bokhandlere er de eneste butikkene der jeg kan tusle rundt i timevis uten å kjede meg til døde ...

Hva synes dere om lesebrettene?

7 kommentarer:

 1. " Den gir gratis tilgang til en masse klassikere som jeg ikke har lest før." - Hvor henter du dem fra ?

  SvarSlett
 2. De kan lastes ned fra Amazon.com på Kindelen. Enten ved å søke på forfatternavn, tittel eller bare free. Det var en ekstra bonus som jeg ikke var klar over før jeg kjøpte Kindelen.

  SvarSlett
 3. Jeg er også kjempeglad i Kindelen min, nettopp på grunn av fordelene du nevner. Nå tilbyr jo Amazon også gratis "samples" av e-bøkene (man kan laste ned en gratis smakebit fra boka, gjerne første kapittel), noe jeg benytter meg en del av.

  En ting som irriterer meg litt er at jeg bare kan laste ned e-bøker fra amazon.com. E-bøker som kun er tilgjengelig på britiske eller tyske amazon har jeg ikke tilgang til. Correct me if I'm wrong :)

  SvarSlett
 4. Det stemmer og det er veldig irriterende. Også fordi priser og bøker som er tilgjengelige varierer.

  SvarSlett
 5. Jeg elsker min Kindle, spesielt på reise! Deilig å slippe å bære seg halvt ihjel... Men jeg kjøper gjerne en papirbok for det, og å gå rundt i bokhandler og surre - det blir jeg aldri lei av! Søker du på "Kindle" i bloggen min, så kan du se hva jeg har skrevet om mitt kjære lesebrett...

  Har du kikket innom http://ebokhyllami.blogspot.com/ for mange gode tips ang Kindle-bruk, forresten?

  SvarSlett
 6. Jeg elsker også Kindelen min! Den er lett og ta med seg og lett å holde. Men først og fremst gir den meg tilgang til amerikansk og engelsk fantasy som ikke er til salgs i Norge. (Selvfølgelig kunne jeg også kjøpt dem i bokform, men da tar de plass).

  Jeg elsker også Project Gutenberg, hvor en kan laste ned massevis av klassikere til Kindelen!

  Marianne hos Ebokhylla har også lært meg hvordan jeg kan konvertere andre ebøker til Kindle format. Da blir en ikke avhengig av Amazon.

  SvarSlett
 7. Flott oppsummering! Vurderer lesebrett, men e rnok like så glad i å tusle i bokandlere og smale papirbøker som deg, så det vil jeg nok alltid gjøre.

  SvarSlett