“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 11. november 2012

Smakebit på søndag - Warm Bodies

 
Dagens smakebit kommer fra en bok jeg så en omtale om inne hos Mari: Flukten fra virkeligheten: Omtale av Warm Bodies

Jeg bestilte den med en gang på min lille Kindle, dette var på fredag - og siden har jeg lest  og lest. Jeg jobber ofte til 4-5 om natten, og endte opp med å lese til halv seks i morges ... men jeg gjemte siste kapittel til i dag. Nå har omsider fått lest ut hele. Det er sjelden at  jeg blir så fascinert, heldigvis var det vel verdt mangel på søvn.
Zombies er liksom de minst interessante monstrene. Døde kropper som glefser i seg andre døde kropper? Det er litt i åtselbillesonen. De fleste forfattere som skriver om zombier holder seg til oppskriften: pest bryter løs, folk dør, folk våkner til live igjen og spise andre folk, mange, mange dør, noen overlevende klamrer seg til de siste rester av sivilisasjon. Så når det kommer en historie som snur opp ned på vedtatte sannheten, og gjør det med glans, så må jeg jo lese den! Det er absolutt ikke et minus at boken er godt skrevet!

R er en zombie. Han skiller seg ut fra andre zombier ved at han lurer på hvorfor han skiller seg ut fra de andre. Han liker ikke en gang å spise folk! Og så treffer han Julie. Julie er så full av livsglede at han blir forelsket ...

Smakebiten er det første avsnittet i boken.

I am dead, but it's not so bad. I've learned to live with it. I'm sorry I can't properly introduce myself, but I don't have a name anymore. Harldy any of us do. We lose them like car keys, forget them like anniversaries. Mine might have started with an "R", but that's all I have now. It's funny because back when I was alive, I was always forgetting other people's names. My friend "M" says the irony of being a zombie is that everything is funny, but you can't smile, because your lips have rotted off.Anbefales!
Andre smakebiter finnes her: Flukten fra virkeligheten

8 kommentarer:

 1. Jeg må innrømme at zombier ikke er helt min gate, men smakebiten din var veldig fornøyelig! Jeg ble faktisk litt interessert i å lese mer:) Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 2. Oh my! Warm bodies er en bok jeg lenge har hatt på leselisten, og når du skriver at "Zombies er liksom de minst interessante monstrene" men videre om R...ja da følte jeg meg solgt ovenfor denne romanen!

  SvarSlett
 3. Ååh spennende! Jeg elsker zombier, og det du skriver om denne boken høres veldig lovende ut! Ja til noe litt nytt ;)

  SvarSlett
 4. Har lest så få Zombie historier, men etter å ha lest Mari sin omtale av denne og dine gode ord har jeg veldig lyst å lese denne:)Takk for smakebiten! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. R høres jo litt sjarmerende morsom ut :)

  SvarSlett
 6. Zombies är inte en genre jag gärna läser, men när du beskriver den här så blir jag väldigt nyfiken. Kanske borde man prova :)

  SvarSlett
 7. Ja! Så bra for meg, ellers så hadde du jo hatt noen å klage på ;), at du likte historien, Natalie :) Nå ble jeg glad, jeg mener virkelig at dette er en historie som fortjener å bli lest av flere.

  SvarSlett
 8. Dette høres virkelig ut som en original og sjarmerende zombieroman! Jeg noterer den på ønskelisten! :D

  SvarSlett