“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 18. november 2012

Smakebit på søndag: Barndom 60-tallet

 
Når jeg står i kø, kjeder jeg meg. Det spiller ingen rolle hva jeg står i kø for, men hvis jeg blir stående lenge nok så griper jeg som regel til nærmeste lesestoff, som oftest en avis. I dag sto jeg i kø på Prix, og var så heldig å snuble i en hylle med bøker om norsk barndom. Dere har sikkert sett dem - de finnes for 40-tallet frem til 90-tallet. Fantastisk stoff for en forfatter, så jeg har sikret meg 40-tallet . I dag endte altså 60- og 70-tallet opp i kurven sammen med kjøttdeigen og glasset med pizzasaus.
Jeg har ingen umiddelbare planer om å skrive fra disse ti-årene, det var mer fordi det er fornuftige bøker å ha i researchhyllen, men mest fordi det var morsomt å bli minnet på ting jeg husker fra min egen barndom.
Siden jeg er født tidlig på 60-tallet, husker jeg noe fra begge ti-år. Smakebiten er fra boken om 60-tallet. Disse bøkene er fulle av smakebiter fra folks minner, bilder og anekdoter, historiske fakta og masse trivia. Rene godteriposen, med andre ord. Selv om jeg må innrømme at mye av det som vises av godteri og pålegg fortsatt finnes i matbutikken!
 
Smakebiten er fra s. 98.
Jeg valgte den fordi jeg var sjømannsbarn - og selv om det ikke ble så mange prinsessekjoler på meg, så hadde jeg da en jeg fikk til et danseskoleball da jeg var  9-10 år. Da var jeg skikkelig fjong ...
 

Anne f. 1956) Jeg hadde en venninne med en far som var sjømann. Hun hadde alltid en masse prinsessekjoler med stive skjørt og tyll. Jeg ønsket meg sånne - og var fryktelig misunnelig.
 Flere smakebiter hos Mari: Flukten fra virkeligheten
 
 

 

13 kommentarer:

 1. Jag är också född på 60-talet och har märkt att tillbakablickarna blir fler och fler för varje år som går :)

  SvarSlett
 2. Køståing er fryktelig kjedelig, men jammen kan det være spennende også! I alle fall om en står ved siden av en hylle med bøker, ja :)

  SvarSlett
 3. Åh, disse bøkene har jeg lyst på! Både 80- og 90-tallet, men også de andre, for det er ikke bare koselig å bli nostalgisk over egen oppvekst, men også veldig artig å se hvordan det var før jeg ble født :D
  Burde kanskje skynde meg å skaffe disse bøkene mens butikken fremdeles har de gode tilbudene på dem ;)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten!:) Har tittet litt i disse bøkene og særlig på 80 - tallet da jeg ble født. Veldig morsomme bøker:)Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 5. Jamen, så trevliga böcker! Tyvärr finns de här böckerna inte i matbutiken här.

  SvarSlett
 6. Disse bøkene er så artige. Jeg var heldig i vinter og fikk alle barndommene på tilbud. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
 7. Selv er jeg født på slutten av 60-tallet og skulle slått kloa i disse bøkene fra 60& 70 tallet. Min far var sjømann og jeg husker godt at barna i gaten ikke trodde at jeg hadde en pappa for han var jo så sjelden hjemme.
  Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten! Jag är också 60-talist och skulle förmodligen ha stort nöje av bägge böckerna!

  SvarSlett
 9. Fikk en slik bok til jul for et par år siden, fra min ungdomstid, og har tittet i noen av de andre også. Artig lesning! Ha en fin søndag - med eller uten bok!

  SvarSlett
 10. det er så kjekt med slike bøker altså :)

  SvarSlett
 11. Disse bøkene har vi på biblioteket og jeg må innrømme jeg sniker meg til noen titter inni mellom :-) Jeg er født sent på 60-tallet så for meg er det først og fremst 70-talls boken som minner om min egen barndom. Det er virkelig morsomt å bli minnet på hvordan det var :-)

  SvarSlett
 12. Jeg rasket meg med to av disse da jeg selv stod i kø på en Mega butikk i forrige uke. Den ene var 60-tallet faktisk, den skal i en gavekurv til mine 58'er foreldre til jul :) Selv kjøpte jeg meg 90-tallsboken, neste gang jeg er innom er jeg redd for at både 20, 30, 70, 90 og 2000-tallet må være med hjem også. De to første skal være i julegaven til mine besteforeldre. Tenker det kan være hyggelig å mimre litt for dem også.

  SvarSlett