“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

fredag 10. september 2010

Siste innspurt

Siste bok i Ildfuglen må sendes til trykkeriet 27. september. Puh.
Jeg har strevd fælt med historien, og brukt mye lenger tid enn jeg egentlig har. Så i dag har jeg altså 24025 ord. Det er altfor lite. Men sånn er det jo. Jeg har da en ukes tid til å gjøre ferdig alt sammen, og en uke til å rette opp/pusse opp manuset før levering.
Det underlige er at det alltid går bra. Uansett hvor mye jeg stresser, så kommer jeg i mål. Så moralen er kanskje å stresse mindre?
En annen ting jeg må forholde meg til nå: finnes det er liv etter Ildfuglen?

5 kommentarer:

 1. Hvor mange ord skal der være?

  SvarSlett
 2. Hei Dorte! Hyggelig at du spør. Det skal være 40000 pluss-minus et par tusen. Regner med at det skal gå bra ...

  SvarSlett
 3. Det interesserer mig, fordi jeg er ved at skrive et ´cozy mystery´ på engelsk. Det er så vanskeligt at finde ud af, hvor mange ord de forskellige forlag ønsker. Nogle siger 60.000, andre siger mindst 80.000.

  SvarSlett
 4. Seriebøkene er ca 40.000 fordi de er seriebøker og ikke skal være spesielt tykke. En krim ville jeg regne med minst 60.000, men ikke mer enn 80.000, da nærmer du deg 500 sider og et helt annet segment. Jeg kikket på en av mine egne bøker der jeg har manuset på engelsk, og den er på 67.000 ord og 300 sider. Og det er ganske normalt for et engelsk manus, men kanskje litt for langt. Hvis du har et bestemt forlag i tankene så har de engelske ganske klare retningslinjer. Har du sett på forlag som utgir cozies? Leste Ind i mørket - du skriver godt! Så lykke til!

  SvarSlett
 5. Tak for hjælpen og rosen.

  Skrive-bloggen er ikke min egen blog; det er en fælles forfatterblog for en række danskere. Min egen blog er DJs krimiblog, men du er selvfølgelig velkommen til at besøge den du har lyst til.

  SvarSlett