“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 7. juli 2013

Smakebit på søndag: TimeRiders 3: The Doomsday Code


Forrige søndag klarte jeg ikke å bestemme meg for fakta eller fiksjon. Jeg endte selvfølgelig opp med den som virket mest spennende ....
Og nå, en uke senere, er jeg midt i bok nummer 3 i denne serien.
Alex Scarrow har snekret sammen en serie bøker om tidsreiser som er både original og morsom.
Maddy fra 2010, Sal fra 2026 og Liam fra 1912 skulle alle dø. I siste øyeblikk får de valget; du kan dø nå, eller bli med i et team som skal passe på at tidslinjen holder seg der den skal holde seg. Teknologien har kommet så langt at tidsreiser er mulig. Dessverre misbrukes dette av folk som synes de vet hvordan historien bør være og som da blander seg inn i historiens løp - som regel med katastrofale følger.
Så langt har jeg lest om nazister (bok 1), dinosaurer (bok 2), og befinner meg nå i Sherwoodskogen hvor verken Robin Hood eller Rikard Løvehjerte følger skjema ...
Ah, finnes det noe bedre enn bøker som virkelig får leselysten til å boble ... det var et retorisk spørsmål - dere vet alle hva jeg snakker om!

Nuvel, her er smakebiten: Fra kapittel 64 (serien leses på min lille Kindle)

If Richard wanted to besiege this town, then he was going to have a hard time of it. The walls were good, the town's position a strong one. There appeared to be good supplies of food within and a population that appeared to make a stand for him.
But the Grail?
Has he found it yet?

(Dette er Prins John som har rotet bort kong Rikards skatt og som er noe skjelven ved tanken på at broren kanskje ikke vil være så veldig tilgivende ...)

Flere smakebiter som alltid, finner du her: Flukten fra virkeligheten5 kommentarer:

 1. Finnes de på norsk? Enig med de to over.:)

  SvarSlett
 2. Tidsreiser er kinkige, med masse flotte dilemmaer og konflikter, og hvis forfatteren klarer å være original er det et kjempepluss, selvsagt.
  I hvert fall den første finnes på norsk. Det var sånn jeg oppdaget serien. Jeg så den utstilt på Ark, men jeg vet ikke hvilket forlag.
  Jeg har nå begynt på nummer fire ...
  God sommer! :D

  SvarSlett
 3. Spennende tema!:)
  Takk for smakebit!:)
  Skjønner jeg må finne den første boken en dag:)

  SvarSlett