“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 30. juni 2013

Smakebit på søndag - jeg kan ikke helt bestemme meg ...Jeg har to smakebiter denne uken. Mest fordi jeg ikke kan bestemme meg for hvilken jeg skal kjøpe først, så jeg har lastet ned et par smakebiter på min lille kindle. 
Den første er en faktabok om livet i Jane Austens England. Forfatterne vil gjerne fortelle hvordan vanlige folk hadde det på denne tiden. Det hørtes spennende ut, men jeg er litt tja. Det virker fryktelig tørt, men det går seg kanskje til. Research er ikke alltid lystbetont, og jeg sutrer litt når det er kjedelig - det er som å grave etter gull i et digert fjell. Dessuten var forholdene i Norge på denne tiden var annerledes enn forholdene i England, så det er ikke alltid det er så mye jeg kan bruke. 

Smakebiten: "Smock weddings" were a peculiar type of ceremony in which the bride was married naked - although usually she was barefoot and en chemise, wearing only a shift ("chemise"), smock or sheet for propriety. The point was that she brought no clothes or property to the union, the husband-to-be was thought not liable for any debts she might have. 


Den andre smakebiten er rent lystbetont. Jeg så boken i Ark i går - og tok bilde av den ... slik at jeg skulle huske tittelen. Det viser seg at dette er først bok i en serie på syv. 
Den handler om tidsreiser. En ung mann fra 1912, en ung kvinne fra 2010 og en tretten år gammel jente fra 2026 rekrutteres til et superhemmelig byrå for å redde tidslinjen ... Siden jeg er litt sci-fi sprø, så måtte jeg jo bare sjekke ut det. 

Smakebiten: "She's dying, Liam. The Titanic's back is going to break in just a few seconds. If you believe in God, you might wish to join him  now. If you stay here, I assure you, it'll all be over very quickly for you, "

Ganske stilig, hva? 

Flere sommersmakebiter hos Mari som alltid: Flukten fra virkeligheten


14 kommentarer:

 1. Time Riders virker unektelig som en spennende greie.:)

  SvarSlett
 2. Jeg tror det. Jeg likte spesielt greia med Titanic. Det var en kreativ vri.

  SvarSlett
 3. Tidsresor är alltid intressant att läsa om. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Time Riders såg jag i bokaffären i går. Verkar spännande.

  SvarSlett
 5. To gode smakebiter, vi er heldige idag:) Virker som spennende bøker begge to, men på hver sin måte. Den siste hadde jeg hatt lyst å lese, men så var jo smakebiten så bra på den første at jeg ble veldig nysgjerrig på den også. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Jane Austens England kan du få ha for deg selv :-) Jeg vil derimot gjerne lese TIme riders så den putter jeg på leselisten min. (Hva gjorde vi egentlig før vi fikk smarttelefoner? Gikk rundt med penn og papir og skrev ned de bøkene vi hadde lyst på :-) Jeg var nettopp på Outland og dro frem telefonen for å ta bilder av tegneserier. Nå gjelder det bare å finne dem :-)) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Time riders virket veldig spennende så den tror jeg at jeg må få lest, tusen takk for tips!

  SvarSlett
 8. Ja, det var två olika smakbitar. Trots att jag inte är någon stor sci-fi fan så lät den andra rätt spännande.

  SvarSlett
 9. Fine smakebiter:) Begge bøkene virker spennende :)

  SvarSlett
 10. Skal si du har spennvidde i lesesmaken din. Jeg for min del tenner ikke på tidsreiser, så jeg måtte tatt til takke med Jane Austen :)

  SvarSlett
 11. Begge virker spennende, på hver sin måte, men jeg hadde nok valgt den om tidsreiser.

  SvarSlett
 12. Synd att faktaboken är tråkig, det är nog annars den jag hade valt av de här två.

  SvarSlett
 13. Time Riders låter spännande. Den skulle jag också vilja läsa.

  SvarSlett