“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

onsdag 16. januar 2013

Ny barnbokthriller primo mars

Primo mars er ikke så langt unna. Det brukes når nøyaktig utgivelsedato ikke er helt bestemt ennå, men siden boken absolutt kommer ut før påske, så regner jeg med at det går greit.
Dette er den første boken i en ny serie - så fra nå av er jeg dobbelt serieforfatter ... det høres verre ut enn hva det er. Det kommer to barnebøker i året fremover - det holder lenge, det.
I mars kommer altså Jaget - den første boken i vår nye actionserie for barn (sånn ca 9-12 år).
Hva handler den så om?
Iben og Shoki er snart tolv år, og klassekamerater på Ruseløkka skole i Oslo. De har påskeferie og kjeder seg, særlig fordi Tåsensletta er full av snø og ubrukelig som fotballbane. Men så blir de vitne til at en kvinne blir dratt inn i en bil ...

Spennende? Årets påskrim, minst. Dette er en skikkelig actionthriller, så det er futt og fart fra begynnelsen av. (Ja, jeg skryter litt, men det har man lov til).

Sånn ser det nye "barnets" forside ut, og den er å få tak i som bok i bokhandelen, og som e-bok fra begynnelsen av mars.

Fra Aschehougs vårkatalog har jeg klippet ut dette:

Pageturner til å bli svett av !

Iben og Shoki blir vitne til at en kvinne blir dratt inn i en bil. Tilbake står Tony, hennes 10 år gammel sønn. Når det viser seg at også faren til Tony er sporløst borte, skjønner Iben og Shoki at de må hjelpe ham. Det blir noen fartsfylte dager på sykkel, på jakt etter en Jaguar og en varebil. Sporene fører dem til den indiske ambassaden i Oslo. Hvem er egentlig Tony og foreldrene? Hvorfor flytter de så ofte? Og hva er de så redde for?

Og en liten forsmak på det som kommer:


Shoki stirret på bildøren. Det virket så enkelt. Bare åpne døren og redde kvinnen. Hva kunne være bedre enn det? To raske skritt og han sto inntil bildøren. Han nølte litt. Skulle han våge? Han tenkte på Iben. På hvor modig hun hadde vært da hun hadde hjulpet gutten. Han kunne ikke feige ut nå! Hva slags sikh ville han da være?
Sikher hjalp de uskyldige. Shoki grep tak i håndtaket og trykket det forsiktig ned. Døren gled opp med et skarpt klikk. Shoki holdt pusten. Hva om kvinnen var bundet og kneblet? Eller hva om noen av kidnapperne satt der sammen med henne? De kom til kaste seg over ham også. Shoki kikket inn i halvmørket. Det var tomt der inne!
Han stusset. Hvordan var det mulig?
Iben hadde sagt at de dro kvinnen inn i varebilen, og han hadde fulgt etter den helt fra Tåsensletta. Den hadde ikke stanset noe sted.
– Kute! Stopp!
Å, de er indiske, ja, tenkte Shoki. Kute betydde «hund» på hindi.
Shoki løftet blikket og oppdaget at begge mennene stirret på ham fra forsetet. Først nå gikk det opp for ham at det var helt åpent mellom førersetet og bakrommet i bilen. Han rakk ikke å bli redd, slengte bare igjen døren og kastet seg over sykkelen. Han kunne ikke la dem følge etter ham til St. Hanshaugen. Da ville de bli tatt alle sammen. Og hva var vitsen da?
Aldri om de skulle få tak i ham!


1 kommentar:

  1. Jeg først besøkte denne bloggen og jeg virkelig liker, og jeg synes det er veldig nyttig og interessant, jeg er imponert jobber for å vise her på denne bloggen, håper jeg du vil beholde, og vil dele mer enn på denne måten,
    http://www.biseresult.pk/

    SvarSlett