“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 12. februar 2012

Smakebit på søndag #2

Jeg er fryktelig glad i The Stand av Stephen King og har lest den mer enn en gang. Derfor ble jeg innmari fornøyd da jeg oppdaget Under the Dome. En av de virkelig svære bøkene hans, 877 sider lang. (Ikke like lang som The Stand, den er på drøye 1500 sider, men dog). Foreløpig er jeg på s. 82, og så langt ser det bra ut. (Og ja, jeg har lest slutten ...).
Den godeste Stephen liker å stresse folk. Denne gangen sørger han for at en liten by blir lukket inne i en usynlig osteklokke (eller dome som han kaller det for). Ingen kommer ut, ingen kommer inn, og jeg regner med at fæle ting begynner å skje snart. Foreløpig er handlingen bare noen timer gammel inne i osteklokken.


Smakebit:
Barbie's first thought was that he was looking at an afterimage from the exploding plane - the way you sometimes see a big blue floating dot after someone triggers a flash camera close to your face. Only this wasn't a dot, it wasn't blue, and instead of floating alongwhen he looked in a different direction - in this case, at his new acquaintance - the smutch hanging in the air stayed excactly where it was.
S. 32
Det kan jo være greit å la ham snakke selv:


8 kommentarer:

 1. Spennende! Jeg har sett på denne i butikken, men ikke plukket den med meg ennå. Jeg har oppdaget at det er flere forskjellige covere med ulike mennesker. Det er fascinerende. Utfra beskrivelser av handlingen, så minner den meg litt om Gone (uten at jeg har lest den heller...).

  SvarSlett
 2. Det finnes ingen som Stephen King. Jeg har begynt på the Stand for første gang nå og liker så langt det jeg leser. Tar den innimellom andre bøker. Han har en egen evne til å skape spennende og troverdige karakterer og nifs stemning. Kos deg med boken. Har ikke lest the Dome selv enda så gleder meg til å se hva du synes om den.

  SvarSlett
 3. Takk for smakebit:) Har virkelig lyst å lese denne også. Høres så spennnende ut:) Men skal gjøre meg ferdig med det mørke tårn serien først, så får vi se:)

  SvarSlett
 4. Stephen King <3 Han er min favorittforfatter! Og "Under the dome" høres spennende ut, så den skal jeg absolutt sjekke ut!

  SvarSlett
 5. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt den på lesebrett, den er ganske tykk å drasse på, men veldig lovende. Jeg er nå på s. 147 ... The Dark Towers serien har jeg lest - helt fantastisk - og har den på pensjonistlisten min ...
  God lesning!
  Natalie

  SvarSlett
 6. Under The Dome har jeg vært veldig nysgjerrig på. Jeg tror jeg skal forsøke meg på The Dark Towers den dagen jeg først skal forsøke meg på King :) Faller det i smak kanskje jeg lese denne siden? Tusen takk for smakebiten.

  SvarSlett
 7. Natalie.. har du lese "On writing" av Stephen King. Ei bok forfattarar innanfor alle sjangrar kan ha stort utbytte av. Fin side!
  beste helsing
  øystein h


  http://wp.me/pYtns-Rr

  SvarSlett
 8. Jeg er nå på side 325 og har vanskelig for å legge den fra meg. Øystein - jeg har to eks av On writing, en norsk utgave og en engelsk. Begge er rimelig utslitte ... veldig nyttig bok. King vet hva han snakker om!
  Natalie

  SvarSlett