“Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.”

Groucho Marx

søndag 8. desember 2013

Smakebit på søndag: Song for Eirabu 2: Vargtid

 
 
Årets siste smakebit er en bok jeg har spart på. Kristine Toftes bok: Song for Eirabu. Vargtid. Jeg har lest den første og har gledet meg til denne. Den er så tjukk at jeg ikke har våget å begynne på den før nå. Nå er serien over, og jeg skal ha litt juleferie (sånn innimellom, i hvert fall). Og da er det på tide å finne frem skattene i bokhyllen, synes jeg.

Smakebiten er fra s. 15, første kapittel, første avsnitt!
Grå stein sto støtt kring vergenes øvste og eldste fyrste. Fyrst Roka vandra aleine mot hjartet av berget i Durinn. Steinveggene kring han var pryda frå golvet og heilt opp i himlinga av uthogne bilete av planter, frå tida var ny og fram til no, slik alle steinflater i Durinns berg fortalde soger om vekstar og dyr, alt liv som var og hadde vore.

Vakkert. Poesi i prosa. 

Flere godbiter hos Mari: Flukten fra virkeligheten

4 kommentarer:

 1. Det är något med omslagen på de här böckerna som tilltalar mig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Jeg tror ikke de vil være vanskelige å lese for deg som er svensk, faktisk. Vel verdt det om man liker god fantasy :D

  SvarSlett
 3. Jeg har også spart på denne, og gleder meg til å lese den :-) Den første var så bra at det er nesten som en ikke kan begynne på denne i fordi den da også vil ta slutt :-) Jeg leste Høyt spill i går og synes nesten det ble litt for spennende. Jeg lurer på hvordan du har tenkt å samle disse trådene! Regner med jeg finner det ut i januar :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har det på samme måten. Jeg vet jo at det ikke kommer en tredje, og da har jeg ikke lyst til å "bruke" den opp. Veldig hyggelig at du likte Høyt spill. Det er ikke så lenge å vente på siste bok, heldigvis. Den kommer 6. januar. Jeg håper du blir fornøyd! God jul :D

   Slett